Leer samen met je collega’s hoe je effectiever tot een optimale samenwerking komt.

Vertrouwen in elkaar hebben, is de basis van goed kunnen samenwerken.

En vertrouwen begint bij elkaar leren kennen. Wie is die ander? Wie ben ik in deze context? Welke ‘krachtenveld’ of ‘chemie’ ontstaat er als we samen iets willen bereiken? Hoe worden we als team echt effectief?

Een in-company training is bij uitstek een manier om elkaar, soms opnieuw, te leren kennen!  
Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Een teamtraining vergroot de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten vermeden, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met de in-company team training krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen.

Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn.

Een teamtraining is geschikt voor talrijke toepassingen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan: 

 • Een scan op de teamsamenstelling; heeft u de juiste mensen op de juiste plek?
 • Het scannen van managementvaardigheden.
 • Het verbeteren van onderlinge communicatievaardigheden.
 • Het omgaan met en reduceren van conflicten en weerstand.
 • Het beter leren aansluiten op de behoeften van uw klant, medewerker, collega.
 • Individuele coaching naar aanleiding van de training.
 • Het verhelderen van missie, doelstellingen, taken en rollen van het team.
Een in-company training wordt bij jouw organisatie op locatie verzorgd.

Makkelijker kan niet. Het enige dat je nodig hebt is een geschikte (vergader)ruimte op kantoor of een ruimte bij een horecagelegenheid in de buurt.

Graag vernemen we al bij je offerte aanvraag of er eventuele specifieke wensen, knelpunten of (leer)doelstellingen zijn in verband met het organiseren van de training.

Voorafgaand aan de training zullen wij altijd contact met je hebben over hoe we het programma zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten op de werksituatie van de deelnemers. Tijdens de voorbereiding voorzien we je graag van tips op basis van onze ervaring over hoe we de training optimaal kunnen afstemmen op de functies van de deelnemers. Of het nu gaat om een directie, management-team, administratieve medewerkers of sales-medewerkers.

Wij zijn in staat om voor de meeste teams ( het lukt niet altijd maar daar werken we hard aan ) een optimale ervaring te creëren en passende praktische oplossingen aan te dragen.

 1. Als leden van een team hun eigen voorkeuren kennen en begrijpen, kunnen ze beter met elkaar kunnen communiceren en productiever samenwerken.
 2. Met de in-company training kunnen de cultuur en gedragseigenschappen van een team in kaart worden gebracht.
 3. Met de in-company training kan groepsgedrag verklaard worden. Irritaties en conflicten zijn beter te begrijpen als je weet wat iemands voorkeur is.
 4. Als de Communicatiestijlen van de teamleden bekend zijn, kunnen taken makkelijker toegewezen worden aan teamleden die daar goed in zijn.
 5. Het gebruik van Communicatiestijlen en doelstellingen kan teamleden het inzicht geven dat ook andere benaderingen en methodes tot een goede probleemoplossing kunnen leiden.
 6. De ervaring toont aan dat teams die qua communicatie voorkeuren divers zijn samengesteld het over het algemeen beter doen dan teams die eenzijdig zijn samengesteld.
 7. Een goed functionerend team waarin ieder werkt vanuit zijn of haar sterke kanten en waar vertrouwen in en begrip voor elkaar hoog is, is onbetaalbaar!
De vakkennis van uw medewerkers is uitstekend, maar de onderlinge communicatie kan beter.

De onbewust gebruikte non-verbale signalen en taalgebruik stuiten regelmatig op weerstand bij collega’s, leveranciers en klanten. Wij creëren inzicht in het effect van gedrag en oefenen met communicatieve vaardigheden.

Binnen het team verloopt de samenwerking nog niet zoals je wilt.

De contacten lopen niet soepel en je bent op zoek naar meer wederzijdse ondersteuning. Je wilt dat elk teamlid een passende rol heeft en een zinvolle, bijdrage leveren aan het resultaat. Je team functioneert daardoor beter.
Na de training zijn de teamleden zich meer bewust van het het effect dat zij hebben anderen.

Een in company training is ook voor jouw organisatie haalbaar en een uitstekende investering in het potentieel van je team.

 

Neem vandaag nog contact op via 06-29590011. Ik kijk er naar uit van je te horen!